Kamerstuk 34550-X-62

Reactie op verzoek commissie inzake gevolgen ontoereikende intrekkingsgrond Verklaring van Geen Bezwaar (VGB)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2017

Gepubliceerd: 13 januari 2017
Indiener(s): Jeanine Hennis-Plasschaert (minister defensie) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-X-62.html
ID: 34550-X-62

Nr. 62 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 januari 2017

De vaste commissie voor Defensie heeft mij gevraagd of de personen, bedoeld in de laatste alinea van mijn brief van 30 november jl. (Kamerstuk 34 550 X, nr. 53) actief worden benaderd door Defensie en wat het vervolgtraject is.

De bedoelde personen hebben Defensie al enige tijd geleden, soms jaren geleden, verlaten. De zes personen die bij Defensie bekend zijn, worden geïnformeerd aan de hand van bij Defensie bekende gegevens. Voor een zo groot mogelijk bereik zijn ook de belangenbehartigers die veelvuldig medewerkers bijstaan in VGB gerelateerde zaken, over de brief geïnformeerd.

Zoals in de brief gemeld, zullen de persoonlijke omstandigheden per geval verschillen. Denk hierbij aan eventuele schade die door het ontslag is geleden, de huidige mate van inzichtelijkheid in gegevens van de partner en de mogelijkheid om de persoon op een vertrouwensfunctie te plaatsen met veiligheidsmachtigingsniveau C. De bedoelde personen worden daarom uitgenodigd voor een gesprek om de mogelijkheden tot een terugkeer bij Defensie te bezien.

De Minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert