Kamerstuk 34300-IX-27

Stand van zaken spoedeisende wetsvoorstellen Financiën en UBO-register

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 15 augustus 2016
Indiener(s): Jeroen Dijsselbloem (minister financiën) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-IX-27.html
ID: 34300-IX-27

Nr. 27 BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 15 augustus 2016

De vaste commissie voor Financiën heeft in haar brief van 30 juni 2016 verzocht Uw Kamer te informeren over de stand van zaken van het wetsvoorstel ter implementatie van het UBO-register. Daarnaast wil de commissie vernemen wanneer de nog niet ingediende spoedeisende Financiën-wetsvoorstellen zullen worden ingediend.

Het wetsvoorstel ter implementatie van de bepalingen uit de vierde Europese anti-witwasrichtlijn die betrekking hebben op het UBO-register is in voorbereiding. Naar verwachting zal dit najaar een consultatieversie van dit wetsvoorstel openbaar worden gemaakt.

De Implementatiewet richtlijn en verordening wettelijke controles jaarrekeningen is op 4 mei 2016 ingediend bij uw Kamer (Kamerstuk 34 469) en de Implementatiewet toegang basisbetaalrekening is op 30 mei 2016 ingediend bij uw Kamer (Kamerstuk 34 480).

Het wetsvoorstel Implementatie richtlijn automatische uitwisseling van inlichtingen over grensoverschrijdende rulings en verrekenprijsafspraken zal naar verwachting rond het einde van het zomerreces bij uw Kamer worden ingediend.

De overige fiscale wetsvoorstellen waarvan het kabinet het wenselijk acht dat deze door beide Kamers der Staten-Generaal worden behandeld met het oog op inwerkingtreding per 1 januari 2017, maken deel uit van het pakket Belastingplan 2017. Alle wetsvoorstellen van dit pakket zullen op 20 september 2016, op Prinsjesdag, worden ingediend.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem