Vastgesteld 22 juni 2009
De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties1, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden. Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.
Kan de minister de Kamer informeren over de «bundeling van de communicatie-uitingen van de diverse ministeries»? Wat is de stand van zaken?
De bundeling van communicatie-uitingen wordt rijksbreed aangepakt en concentreert zich in de projecten ONS en 1 Logo.
ONS heeft als opdracht om op vier domeinen van de overheidscommunicatie gemeenschappelijke diensten in te richten. Bundeling van communicatie-uitingen vindt plaats op het gebied van de corporate internetsites van departementen, het rijksintranet, communicatieadvies en thematische aanpak van massamediale campagnes. De deelprojecten liggen op koers en zullen voor 1 januari 2011 grotendeels zijn afgerond.
Voor wat betreft project 1 logo gaat het om het bundelen van de vormgeving van de communicatie-uitingen van de diverse ministeries: de implementatie van één rijksbrede huisstijl. Die implementatie ligt op koers. Voor 1 januari 2011 is die implementatie grotendeels afgerond.
Waarom maak alleen het ministerie van OCW het budget voor de medefinanciering van overheidsproducties (structureel) over naar AZ? Wat doen andere ministeries? Waar wordt het budget voor ingezet?
Met terugwerkende kracht per 1 januari 2009 is de nieuwe Mediawet van kracht geworden. Dit heeft gevolgen voor de financiering van de bijdrage aan AZ in de productiekosten van PB51-campagnes voor alle departementen. AZ ontving deze bijdrage tot heden van het Commissariaat van de Media (CvdM). Als gevolg van de nieuwe Mediawet wordt deze bijdrage aan de productiekosten van campagnes nu direct op de begroting van AZ geplaatst. Dit budget is door OCW overgeheveld, omdat het CvdM valt onder ministeriele verantwoordelijkheid van OCW.
Hoe groot is de totale bijdrage van de (Nederlandse) rijksoverheid aan de viering van het 400-jarig bestaan van New York?
De Ministerraad van 11 juli 2008 heeft besloten om € 6,2 miljoen te reserveren op de begroting van de verschillende departementen ter financiering van de viering van NY400.
Samenstelling:
Leden: Van Beek (VVD), Halsema (GL), Van der Staaij (SGP), De Pater-van der Meer (CDA), Van Bochove (CDA), Gerkens (SP), Sterk (CDA), Leerdam (PvdA), voorzitter, De Krom (VVD), ondervoorzitter, Griffith (VVD), Boelhouwer (PvdA), Irrgang (SP), Kalma (PvdA), Schinkelshoek (CDA), Van der Burg (VVD), Brinkman (PVV), Pechtold (D66), Van Raak (SP), Thieme (PvdD), Kuiken (PvdA), Leijten (SP), Heijnen (PvdA), Bilder (CDA), Anker (CU) en Vacature (CDA).
Plv. leden: Teeven (VVD), Vacature (GL), Van der Vlies (SGP), Van de Camp (CDA), Smilde (CDA), Polderman (SP), Spies (CDA), Wolbert (PvdA), Aptroot (VVD), Zijlstra (VVD), Vermeij (PvdA), Van Gerven (SP), Heerts (PvdA), Çörüz (CDA), Remkes (VVD), De Roon (PVV), Van der Ham (D66), Van Bommel (SP), Ouwehand (PvdD), Timmer (PvdA), De Wit (SP), Kraneveldt-van der Veen (PvdA), Van Haersma Buma (CDA), Cramer (CU) en Knops (CDA).