Gepubliceerd: 20 januari 2010
Indiener(s): Ank Bijleveld (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: bestuur bestuursrecht de nederlandse antillen en aruba financiën organisatie en beleid recht staatsrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32026-8.html
ID: 32026-(R1888)-8

32 026 (R 1888)
Regels voor het financieel toezicht op de landen Curaçao en Sint Maarten (Rijkswet financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten)

nr. 8
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 20 januari 2010

Het voorstel van wet wordt gewijzigd als volgt:

Artikel 7 wordt vervangen door:

Artikel 7

De leden, de secretaris en de medewerkers van het college alsmede hun echtgenoten of geregistreerde partners en minderjarige kinderen voor zover zij met hen een gemeenschappelijke huishouding voeren, zijn van rechtswege toegelaten tot de landen. Aan de leden, de secretaris en de medewerkers van het college alsmede hun echtgenoten of geregistreerde partners worden geen nadere voorwaarden gesteld voor de uitoefening van een beroep of het verrichten van arbeid.

Toelichting

Naar aanleiding van een opmerking van de leden van de CDA-fractie in het verslag wordt een nieuwe tekst voorgesteld voor artikel 7 van het voorstel van wet. De bedoeling van dat artikel is om zeker te stellen dat de leden van het College financieel toezicht en hun medewerkers vrijelijk toegang hebben tot het grondgebied van beide landen. In de ingediende tekst wordt abusievelijk nog verwezen naar enkele thans geldende landsverordeningen van de Nederlandse Antillen. Dat wordt thans hersteld. Overeenkomstig de suggestie van de CDA-fractie is voor de nieuwe tekst uitgegaan van de tekst van artikel 38 van het voorstel van Rijkswet Gemeenschappelijk Hof van Justitie (Kamerstukken II 2009/10, 32 017, nr. 2).

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A. Th. B. Bijleveld-Schouten