Kamerstuk 31540-8

Beantwoording van de vraag over de planning van het overleg met de agrarische sector over de vermindering van de lastendruk ten gevolge van de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION)

Dossier: Wijziging van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten in verband met uitsluiting van huisaansluitingen

Gepubliceerd: 3 april 2009
Indiener(s): Maria van der Hoeven (minister economische zaken) (CDA)
Onderwerpen: netwerken ruimte en infrastructuur
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31540-8.html
ID: 31540-8

31 540
Wijziging van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten in verband met uitsluiting van huisaansluitingen

nr. 8
BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 april 2009

Hierbij beantwoord ik uw vraag over de planning van het overleg met de agrarische sector over de vermindering van de lastendruk ten gevolge van de WION, ingezonden 25 maart jl. met kenmerk 31540/2009D14618.

Ik ben intensief in overleg met de agrarische sector en verwacht dit eind mei/begin juni af te kunnen ronden. Er zijn al diverse overleggen geweest, waarin meerdere oplossingsrichtingen zijn besproken. Er is echter tijd nodig om deze verder op hun praktische (on)mogelijkheden en wenselijkheid te beoordelen. Naast de agrarische sector zijn hierbij ook de betreffende netbeheerders betrokken. Het overleg verloopt constructief, maar ik heb zoals gezegd tijd nodig om, samen alle belanghebbenden, tot de juiste oplossingsrichting te komen. Dit betekent dat ik u eind mei/begin juni duidelijkheid geef over het al dan niet uitbrengen van een tweede Nota van Wijziging. Hoewel ik voortvarende behandeling van het wetsvoorstel eveneens van belang vind, realiseer ik me dat dit betekent dat afronding van de behandeling van dit wetsvoorstel door uw Kamer voor het zomerreces dan mogelijk niet meer haalbaar is.

De minister van Economische Zaken,

M. J. A. van der Hoeven